La crisis

Fem una revisió de la situació actual i de com s’ha arribat a aquesta situació. Posarem a Espanya com exemple.
En primer lloc, va resultar que l’euribor va baixar molt i molta gent es va llançar a comprar pissos. Per altre banda, els inversors, veient la gran demanda de pissos que hi havia, ho van aprofitar per invertir, fent pujar espectacularment els preus.
Els bancs, veient el xollo que se’ls venia a sobre, van començar a donar hipoteques cada vegada més espectaculars, a 40 i fins i tot 50 anys i moltes creixents, aconseguint rebre un fotiment de calers en interessos, i sense que l’hipotecat pagui un sol cèntim de pis.
L’euribor va començar a pujar, la gent es va començar a ofegar amb les hipoteques, els inversors seguien fent pujar els preus i la construcció augmentava a nivells enormement alts.
Tant pujar l’euribor, molta gent no va poder fer front a la hipoteca, i els bancs central, en comptes de baixar el preu del diner, decideix que hi ha molta inflació (ipc del 5%??) així que res de baixar l’euribor i que la gent es continui enfonsant.
La gent deixa de comprar pissos, els inversors deixen d’invertir, els que ja tenien pissos comprats se’ls mengen amb patates i se’n van a la bancarrota. S’enfonsen moltes constructores, moltes empreses inversores i encara més inmobiliaries.
Molta gent se’n va a l’atur. La gent no te peles i per tant no gasten (o gasten poc), però els preus pugen i per tant res de baixar l’euribor que puja la inflació. La gent cada vegada està més asfixiada.
Per culpa de les hipoteques "a qualsevol" els bans americans es comencen a enfonsar. Els bancs europeus que tenen inversions en els bancs americans comencen a perdre diners. Els rics comencen a tenir problemes econòmics!!!
Solució? Regalem diners als bancs, puja la inflació, no baixem l’euribor per evitar que puji més. Com sempre, intentem ajudar als rics, i a pendre pel cul als pobres.
Com acabarà això? Probablement la diferència entre rics i pobres cada vegada serà més gran, perquè els pobres es van empobrint més i més, i als rics, se’ls ajuda a continuar sent rics.
Visca el capitalisme!!

PD: Si, estic realment cabrejat la situació actual. Espero que els bancs s’enfonsin i comencem de 0, tots pobres i ja està.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.